Zwachtelen

Zwachtelen wordt toegepast ter bevordering van afname van het oedeem. Dit kan zowel een op zichzelf staande behandeling zijn als in combinatie met andere behandelmethodes die binnen de oedeemtherapie vallen.

Door met behulp van het zwachtelmateriaal druk van buitenaf (compressie) toe te passen op het weefsel wordt de afvoer van het vocht in het lichaam ondersteund. FOCUS huidzorg beschikt over diverse bandage technieken en materialen zodat wij altijd voor een optimaal mogelijk resultaat kunnen gaan. Het doel van zwachtelen zal altijd zijn om zoveel mogelijk oedeemafname te creëren waardoor wondgenezing versnelt en een betere huidconditie ontstaat. Het eindpunt is in de meeste gevallen een therapeutisch elastische kous (TEK). Deze kous zorgt ervoor dat het resultaat behouden blijft.

Waar moet u rekening mee houden met zwachtelen?

De zwachtelmaterialen worden er voor enkele dagen omgedaan. Het is de bedoeling dat deze dag en nacht om blijven. De periode waarin het zwachtelen uitgevoerd wordt is afhankelijk van de kracht van het oedeem en de plaats die gezwachteld wordt. De materialen mogen niet nat worden. Douchen is met behulp van speciale douchezakken over het gezwachtelde gebied vaak gewoon mogelijk.

Komt u bij FOCUS huidzorg om uw been te laten zwachtelen, neem dan een paar pantykousjes en een ruim paar schoenen (of verbandschoenen) mee naar uw afspraak.

                                       

Heeft u een vraag en wilt u teruggebeld worden?

Direct aanvragen