Wondzorg

Onder wondzorg vallen verschillende soorten behandelingen van diverse wonden. In Nederland vinden op de eerstehulp jaarlijks gemiddeld 420.000 behandelingen plaats na een oppervlakkige wond, open wond, traumatisch letsel, brandwond of bevriezing.

Wondzorg valt of staat met kennis en kunde. Een nauwe samenwerking tussen huidtherapeut, patiënt, huisarts en/of dermatoloog en indien nodig het WEC (Wond Expertise Centrum) van het Gelre ziekenhuis is noodzakelijk. Ook het lijntje naar de leverancier van het wondmateriaal is kort. Alle ervaring en kennis bij elkaar zorgt ervoor dat wij maatwerk kunnen leveren bij het behandelen van wonden en zullen de wonden zonder onderliggende pathologie vaak binnen aanzienbare tijd gesloten zijn.

Bij FOCUS huidzorg werken we middels de richtlijn Wondzorg (2013).

De therapie bestaat vrijwel altijd uit reiniging van de wond in combinatie met het aanbrengen van wondmaterialen en het uitvoeren van compressietherapie. Er zal gekeken worden naar de leefwijze van de patiënt en er zullen instructies aan de patiënt worden meegegeven. Wondzorg zal altijd plaats vinden op verwijzing van uw (huis)arts.

Heeft u een vraag en wilt u teruggebeld worden?

Direct aanvragen