Medical taping

Medical taping, kinesiotaping of lymftaping is op diverse manieren en op vrijwel alle plaatsen op het lichaam toe te passen. Doordat het zeer gebruiksvriendelijk is, geen extra belasting vormt voor de patiënt en door de vele behandelmogelijkheden vormt lymftaping dan ook een mooie aanvulling in onze praktijk.

De huidvriendelijk katoenen tape hecht middels een hypoallergene acryllijmlaag en wordt daardoor vrijwel door alle patiënten goed verdragen. Als huid en oedeemtherapeuten passen wij lymftaping met name toe ter ondersteuning van de afvoer van lymfevocht, maar medical taping is ook toe te passen bij pijn en bewegingsbeperkingen.

Bij FOCUS huidzorg passen we manuele lymfedrainage toe waarna er ter aanvulling en ondersteuning lymfetape kan worden aangebracht om het resultaat van de behandeling zolang mogelijk te behouden. Kennis en kunde van de anatomie van het lichaam en de werking van het lymfestelsel is hierbij een vereiste. Lymftaping is namelijk alleen effectief wanneer het op juiste wijze wordt aangebracht.

Doordat het Cure tape (merknaam) zeer elastisch is en op specifieke wijze wordt aangebracht vormt zich meer ruimte tussen de weefsellagen en ontstaat er plaatselijk een drukverschil. De lymfevaten krijgen het signaal om meer vocht op te nemen en af te voeren.

In principe kun je alles met de tape doen. Alle dagelijkse activiteiten inclusief douchen en zelfs zwemmen. Gemiddeld heb je er zelfs 5-7 dagen profijt van.

Heeft u een vraag en wilt u teruggebeld worden?

Direct aanvragen