Manuele lymfedrainage

Manuele lymfedrainage (MLD) is een zachte massagevorm waarbij de lymfecapillairen gestimuleerd worden om de afvoer en opname van het lymfevocht en eiwitten in het weefsel te bevorderen. Door deze afvoer ontstaat er (pijn)verlichting in het weefsel. Patiënten ervaren dan ook vaak direct na de behandeling al een (tijdelijke) verlichting van de klachten.

Medicaltaping (lymftaping) kan in de periode tussen de behandelingen een mooie aanvulling zijn op de manuele lymfedrainage. Lymftape ondersteunt de afvoer van het lymfevocht door de liftende werking van het huidweefsel. Hierdoor ontstaat er onderhuids meer ruimte waardoor het vocht beter weg kan en er drukvermindering ontstaat. Doordat de tape meerdere dagen kan blijven zitten, ontstaat een unieke 24-uurs behandeling.

Naast lymftaping kan de manuele lymfedrainage ondersteunt worden door middel van het gebruik van de lymfapress (IPC apparaat). De lymfapress is een uniek apparaat dat beschikt over een arm of been manchet met afzonderlijk opblaasbare kamers. Het apparaat pompt deze kamers op, zodat door afwisseling van druk de arm/het been gemasseerd wordt. Het zorgt voor versoepeling van het weefsel en ondersteunt de behandeling van de therapeut in de praktijk. Bovenstaande interventies worden met name ingezet bij lymfoedeem patiënten.

Fascia- en Marnitztechniek zijn technieken die heel mooi gecombineerd kunnen worden om zo het meest optimale resultaat te bereiken. Deze techniek wordt dan ook vaak ingezet door onze huidtherapeuten.

Heeft u een vraag en wilt u teruggebeld worden?

Direct aanvragen