Marnitztherapie

Marnitztherapie combineert sleutelzonemassage en manuele therapie volgens Dr. Marnitz. Deze therapie is gericht op diepe weefsel ‘’massage’’ welke het zelfherstellende vermogen van het menselijk lichaam aanspreekt. We zetten deze behandeling in als aanvulling op de oedeemtherapie wanneer er klachten zijn als pijn, stijfheid van de spieren en/of bewegingsbeperking.

Vanuit de denkwijze van Dr. Marnitz zien we het lichaam als een geheel en zal de huidtherapeut deze dan ook als zodanig behandelen. Bij FOCUS huidzorg delen we deze visie en dat is dan tevens ook onze kracht.

Dankzij Marnitztherapie ervaren patiënten aanzienlijk verlichting van hun klachten. Marnitz kan heel lokaal worden toegepast, maar geeft desondanks een positieve werking in de omliggende regio’s en daar zit hem precies de kracht. Wanneer je alleen in het gebied van de klacht zou behandelen zou je immers nooit tot de oorzaak komen omdat de klacht zelden het probleem is. 

Marnitztherapie bij de behandeling van patiënten na kanker is van bijzonder belang. Deze patiënten komen bij ons vaak met pijnklachten. Niet alleen in het behandelde gebied, maar vaak ook in de omliggende regio’s. Doordat we in de beginfase niet direct te diep aan het werk kunnen in het aangedane gebied is Marnitz een hele mooie interventie voor in de omliggende regio’s waar we wel kunnen werken.

Doordat we ons bewust zijn van deze reflexzones kunnen we uiteindelijk teruggaan naar de bron van de specifieke klacht en deze met de juiste methode behandelen. Hierdoor zien we vaak al na 1-2 behandelingen resultaat. 

In de praktijk is gebleken dat Marnitz en Fasciatherapie heel mooi op elkaar aansluiten en bij FOCUS huidzorg worden deze dan ook tijdens een behandeling regelmatig gecombineerd.

Heeft u een vraag en wilt u teruggebeld worden?

Direct aanvragen