Camouflagetherapie

Camouflagetherapie is een behandeling waarbij op een eenvoudige wijze huidproblemen en tatoeages waardoor gecamoufleerd, waardoor deze minder opvallen.

Bij FOCUS huidzorg plannen we samen met u een afspraak om de juiste kleur te bepalen volledig afgestemd op uw huidkleur. Ons streven is om een kleur te vinden die zo dicht mogelijk bij uw eigen huidskleur ligt zodat het gecamoufleerde gebied zo min mogelijk opvalt en het resultaat zo natuurlijk mogelijk blijft. We nemen de tijd om u uitleg te geven en oefenen samen hoe u de camouflage thuis het beste kunt aanbrengen. Soms is het nodig een extra sessie te plannen, maar in de meeste gevallen kunnen we na de eerste afspraak direct de benodigde producten voor u bestellen. Alle benodigdheden zijn via ons te verkrijgen.

Wij werken met het merk Dermacolor. Deze hoog gepigmenteerde producten geven een goede dekking en zijn met een speciale fixeerpoeder en fixingspray zelfs waterproof te maken. Op deze wijze is de camouflage zelfs toepasbaar wanneer u zou gaan zwemmen.

Wanneer wordt camouflagetherapie toegepast?

  • Wijnvlekken

  • Hyperpigmentatie (te veel aan pigment)

  • Hypopigmentatie (te weinig aan pigment)

  • Littekens

  • Couperose en Acne Rosacea (roodheden in de huid)

  • Tatoeages

Afhankelijk van de indcatie en het aanvullende verzekeringspakket wordt camouflagetherapie vaak (deels) vergoed door de zorgverzekeraar. Raadpleeg de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering om te zien waar u recht op heeft.