23 november 2021

Microneedling; hoe pakken wij dit aan?


Microneedling is hot en trending!!

Ook bij FOCUS huidzorg zetten we microneedling behandelingen graag in voor verbluffende resultaten. De letterlijke vertaling ''kleine naaldjes'' is voor veel mensen alleen al voldoende om te doen besluiten heel hard de andere kant op te rennen. Toch? Of niet? Geen paniek, wellicht dat deze blog je anders doet besluiten, want microneedling behandelingen zijn absoluut de moeite waard om in te zetten bij diverse huidindicaties.

In deze blog vertellen we je graag meer over het toepassen van microneedling bij acne, littekens en bij huidveroudering.

Een microneedling behandeling met Dermapen 4 creëert 4 tot tot 1.920 microkanalen per seconde. Dat klinkt heftig! Maar omdat de 16-pins chirurgische naaldjes op en neer bewegen, met zo’n verbazingwekkende snelheid, zal dit goed verdraagbaar zijn. No worries! 

Ons doel bij het inzetten van microneedling bij huidveroudering, acne en littekens is om de wondgenezingsreactie in uw huid te stimuleren. Het lichaam reageert door meer collageen en elastine te produceren. Dit zijn de bouwstenen van je huid. Hierdoor verbeteren zowel de bovenste huidlagen als de onderste huidlagen. De huid wordt steviger, rimpels verminderen, poriën worden minder zichtbaar, vermindering van diffuse roodheid en pigmentvlekken/UV-schade nemen af. Zelfs acne en littekens kunnen worden aangepakt en worden aanzienlijk minder. Daarnaast absorberen de minuscuul kleine microkanaaltjes die ontstaan door de behandeling actieve ingrediënten. Door deze kanaaltjes kunnen tot wel 80% meer voedingsstoffen dieper in de huid worden opgenomen. De huid wordt zichtbaar gezonder en weerbaarder.

Omdat de naalddiepte bij microneedling zeer precies ingesteld kan worden, kunnen we diverse indicaties goed behandelen. We maken hierin onderscheid tussen huidverbetering en huidverzorging. Bij huidverbetering gaan we dieper dan bij huidverzorging. Willen we huidverbetering, dan pakken we de huidproblemen dieper in de huid aan. Dat noemen we een dermale behandeling (in de onderste huidlagen). De tijd tussen de behandelingen is 6-8 weken.

Voordat je bij ons in de praktijk kan starten met microneedling willen we jou en je huid eerst leren kennen.

We starten daarom altijd met een intakegesprek waarin we je specifieke hulpvraag samen formuleren, alle do's en dont's uitgebreid met je bespreken, je vragen beantwoorden en onze behandelwijze uitleggen zodat we ons beide optimaal voorbereiden op de behandeling.

Afhankelijk van je indicatie en je persoonlijke wensen start je bij voorkeur minimaal 4-6 weken voor je eerste behandeling met een goede cleanser + een serum met een hoog percentage aan werkstoffen. Dit is meestal een retinolserum of het vitamine C- serum. Deze producten zorgen voor een optimale voorbereiding op de behandeling. Ons doel is namelijk om de huid te stimuleren om zoveel mogelijk nieuw collageen en elastine aan te maken. Dit zijn de bouwstenen van je huid. Vitamine A en C ondersteunen de huid bij de aanmaak hiervan.

Een mooie extra zou daarbij nog het hyaluronserum zijn zeker in de wintermaanden om extra vocht toe te voegen. Ongeacht je indicatie needlen we met een hyaluronzuur specifiek geschikt voor microneedling als tussenstof tussen je huid en de Dermapen 4. Hyaluron in zijn kleinste vorm leent zich uitstekend om dieper in de huid door te dringen. Dit hyaluronserum kost normaal € 39,95, maar met onze huidige actie krijg je hem tijdelijk gratis wanneer je 2 behandelingen microneedling afneemt en deze in november/december of januari boekt. Dat is mooi meegenomen! Meer over hyaluronzuur lees je in onze volgende blog.

Heb je in de tussentijd vragen aan ons? Bel of mail ons.